Haptotherapie Cindy Koole

Haptotherapie psychologie en coaching

Haptotherapie, of haptonomie, leert je te luisteren naar je lichaam. En dat is belangrijk, want je lijf is een bron van informatie. Het vertelt je wat goed voelt en wat niet en wat je mogelijkheden en je grenzen zijn.

Vanuit mijn ervaring als psycholoog en coach kan ik met oefeningen en theorie veel inzichten bieden. Haptotherapie biedt een extra ingang om vaste patronen te kunnen doorzien en doorbreken. Dat is waarom ik deze combinatie zo belangrijk vind. Praktische handvatten én leren voelen, dat heeft op de lange termijn echt effect.

Ontstaan van klachten

Veel mensen leren in de loop van hun leven moeilijkheden op te lossen met alleen logisch nadenken, zichzelf wegcijferen of ‘gewoon doorgaan’. Zo ontstaan fysieke klachten. Je krijgt last van je lichaam, zoals van je maag of darmen, pijn in je nek of rug. Vaak zonder aanwijsbare oorzaak.

Je kunt ook mentale klachten krijgen. Je zit niet lekker in je vel of weet niet wat je wilt, je hebt moeite met je grenzen aangeven, je zit veel in je hoofd, je bent overprikkeld of onzeker, of hebt bijvoorbeeld problemen met de interactie met anderen of het maken van keuzes.

Unieke aanpak

Als haptotherapeut en coach kan ik je helpen om de balans te vinden tussen voelen, denken en doen. Om zo in beweging te komen. Om je te leren dat je lichaam een mooi kompas is, dat vertelt wat goed voor je is. Dat kan je helpen zowel privé als in je werk. Deze combinatie van haptotherapie en toegepaste psychologie is uniek en brengt je in beweging.

Cindy Koole Haptonoom Baarn


"You lost your muchness"

Uit Alice in Wonderland